Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

„Небесен хляб“ от Антония Йорданова – Анная

Стихосбирката „Небесен хляб“ (2017) се вписва в поетична поредица, включваща още три електронни книги с духовни откровения: „Насаме с планината“ (2012), „В окото на бурята“ (2013) и „В оазиса на жадните души“ (2014).
 
Тематични акценти в новата стихосбирка са копнежите на човешката душа по един възвишен свят, музиката в различните ѝ измерения, зазоряването на Новия живот, самоизвайването по един висок идеал и общуването с духовната планина Рила.
 
Опитите за лирично себеизразяване отново намират основа и вдъхновение в многоизмерното Слово на Учителя Беинса Дуно. От приемането на това Слово като жив хляб от Небето произтича и осъзнаването на ролята на духовната поезия като един от онези „отдушници, които спасяват човека от големи вътрешни напрежения“ и като „стълба, по която човек се възкачва към Бога“.

* * *

По-долу можете да свалите книгата във формат PDF, подходящ за четене както на големи (Adobe Reader: View>Page Display>Two Page View), така и на по-малки екрани (електронни четци и таблети). Скоро ще бъдат налични и версии в ePub и Mobi, а за да прочетете книгата през браузера си, изберете HTML формат. За удобство на ползващите Apple устройства (iPhone, iPad, iPod touch), книгата скоро ще е налична за безплатно сваляне и в iTunes Store.