Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

Body: 

27 May 2006

АФП съобщи, че английски философ и учен е разкрил загадката, която тормози от векове човечеството: „Кое е възникнало първо - яйцето или кокошката?”. Ключът към разрешаване на хилядолетната енигма се крие във факта, че генетичният материал, заложен във всеки жив организъм, не се развива или променя през живота на този организъм. Следователно пиленцето, което в последствие е станало кокошка, трябва най-напред да е съществувало като ембрион вътре в яйце.

Според професор Джон Брукфилд от университета в Нотингам живият организъм в яйцето има същата ДНК структура като кокошката, в която се превръща след излюпването си, което и доказва неговата теория. „Можем да заключим без капка съмнение, че първата жива материя, разновидност на вида, е яйцето, а не кокошката. Яйцето задължително е било преди кокошката”, отсече професорът по еволюционна генетика. Заключенията на професор Брукфилд бяха подкрепени и от професор Дейвид Папино от Кралския лондонски колеж, както и от Чарлс Бърнс - президент на английската федерация на птицевъдите.

Списание "8" дава подобен отговор тук.

15 Юли 2010

Една от най-старите загадки на света, върху която редица велики умове са разсъждавали, бе разгадана от британски учени. Изследователите от Шефийлдския университет установиха, че кокошката наистина е произлязла преди яйцето. В миналото редица умове са обуславяли твърденията си за загадката, уповавайки се на теорията за еволюцията. Според този модел, две почти идентични птици в миналото са създали свое поколение, което всъщност представлява съвременната кокошка.

Днес обаче учените установиха, че в структурата на черупката на яйцата се съдържа протеин, който може да се открие само и единствено в кокошите яйчници, следователно кокошката е произлязла преди яйцето, пише БГНЕС. Въпросният протеин, който учените наричат „овокледидин-17” или „OC-17”, се явява като катализатор, ускоряващ развитието на черупката. Ето защо изследователите смятат, че яйцето може да се образува само и единствено с помощта на „OC-17”, който се съдържа в яйчниците на кокошката.

Как отговаря Учителя на този въпрос можете да видите тук.