Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

Body: 

Това е троянец , който по същество не е крайно опасен за системата, но човек от незнание, би могъл да си направи сам срив на уиндоса. За това, малко инструкции.

Най просто не отваряйте линкове с текст - ha ha ha..... или нещо от рода на goo..gl или друга модификация на google, от познати или непознати. Първо питайте ги и тогава отваряйте в скайпа съответният линк.

1. Ако е възможно и имате ресторе пойнт, близка до реалната ви дата, - активирайте я -- старт меню, програми(all programs), пренадлежности(Accessories), система, системни инструменти(System Tools), възстановяване, връщане на стара дата(System Restore), и следвайте инструкцията на менюто, като изборът ви да е на по-близка дата. Също така, когато се ресторва компа трябва да се знае, че възстановява десктопа какъвто е бил на избраната дата, така че ако имате някаква важна информация, направете и сейф в някоя специална папка, желателно в друг от системния С дял, където да я преместите. Също така има вероятност да ви блокира някои инсталирани след избраната дата програми. Важно - след като ресторнете компютъра, не пробвайте отново в скайпа зловредия линк, защото пак ще се активира, просто не го пипайте повече. При това лечение вероятността да се оправи всичко е 85-90%, да не кажем и повече, освен ако не сте омазали по уиндоса нещо друго.

2. Ако 1. стъпка не помогне, вижте инструкциите в този сайт.

http://vmastera.com/blog/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BC-skype-foto-haha-virus/

http://www.youtube.com/watch?v=ArfAgZT-vA8 - ютуб линк на англииски за работа с програмата http://www.malwarebytes.org/ като трайл версия, за премахване на вируса.

3. Добре би било да се изчистят временните папки, според вида уиндоус, както и да се почисти в регистрите и в систем 32 следата на вируса, но ако имате уменията и инструкциите за това. Проверете в Гугъл и ютуб за такива - по актуални.

4. Ако имате проблеми с горните методи - намерете някой, който има повече опит в тия гадопростотии да ви помогне.

Успех!                Ал. Станчин