Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

Body: 

Археолозите предполагат, че структурата е дело на човешка ръка и е изградена преди повече от четири хиляди години

Гигантска каменна постройка е открита на дъното на Галилейското езеро, наречено още езерото Кинерет, в Израел, разкриха археолози. Тайнствената структура е конусовидна, направена от неотсечени базалтови парчета (чиято дължина е близо метър) и камъни. Постройката тежи поне 60 000 тона, твърдят изследователите, цитирани от „Яхуунюз“, което я прави по-тежка от повечето модерни военни кораби. Монументът е близо 10 метра висок и има диаметър от около 70 метра. Смята се, че това може би е гигантска купчина от камъни, товарени един върху друг, за да обозначат например гробище, но все още няма доказателства за предположението. Структурата била открита през лятото на 2003 година по време на проучване на югозападната част на езерото. От този момент гмуркачи слизат до дъното на Кинерет, за да изследват тайнствената постройка.

Израелските археолози предполагат, че монументът е изграден преди повече от 4000 години, предаде МИГнюз. Изследователите, начело с Ицхак Паз публикуваха статия за своята находка в списанието „Морска археология“.

„Формата и съставът на подводната структура не напомнят на никой природен феномен. Стигнахме до извода, че тя е създадена от човешки ръце“, посочват специалистите. Паз смята, че монументът може да е свързан с древния град Бейт Яреах, който се намира на километър и половина южно от монумента и се отнася към бронзовата ера.

„Бейт Яреах е най-укрепеният и най-мощният град от тази епоха на цялата територия на Израел“, обяснява специалистът. Монументът е бил построен върху суша, която постепенно е била наводнена с повишаването на нивото на Галилейското езеро.

Източник: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5680891

Още по темата тук.