Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

Body: 

Публикувано на 21 май, 2013, 10:12

През 2011 г. Английското списание Watkins Review публикува списък на 100-те най-влиятелни живи духовни личности.

На първите пет места в този списък са съответно Екхарт Толе, Далай Лама, Уейн Дайър, Тич Нат Хан и Дийпак Чопра. С изключение на Тич Нат Хан, който е сравнително по-малко известен у нас, останалите четирима са изключително популярни и почти 100% преведени на български език.

Освен с написаните книги и издадените видео и аудио материали, тези автори са известни и със срещите си на живо с почитателите си в много страни по света. В края на 2011 г. в Мауи, Хавайските острови се срещнаха и разговаряха пред публика повече от два часа Екхарт Толе и Уейн Дайър.

На 24 април т. г. в Карлсбад, Калифорния се срещнаха пред свои фенове Екхарт Толе и Дийпак Чопра. Събитието можеше да се следи на живо по Интернет и да се даунлоудва срещу $20. Изненадващо, към края на разговора към двамата се присъедини Уейн Дайър. И тук, според мен, избухна "българска бомба". Дайър започна обръщението си към публиката със следните думи:

„В своето (духовно) пътуване стигнах до нов вид любов. Четох един велик Учител от България, Петър Дънов, за когото Айнщайн, когато е на върха на популярността си към края на 30-те г. казва: „Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред Петър Дънов“. Петър Дънов говори за различните видове любов. Той казва, че има три вида любов - човешка любов, духовна любов и Божествена любов...“

В следващите си думи Уейн Дайър развива своето виждане за любовта, на база на прочетеното от Учителя Дънов.

Само ще добавя, че Уейн Дайър (по негово признание) обикновено е пестелив в цитирането на съвременници и автори от ХХ в.

Долу виждате снимка от срещата.

Източник: http://www.dnevnik.bg/blogosfera/post.php?id=40615