Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

Body: 

 

Интересни факти за човешкото тяло

 

Зъбите са единствената част от човешкото тяло, която не може да бъде възстановена

Има някои доста любопитни факти за човешкото тяло, които не всеки човек знае. Едва ли сте предполагали, че бебетата се раждат с повече кости, отколкото притежават възрастните. На по-късен етап някои от костите се срастват. За сметка на това пък в човешкото тяло на малките деца няма капачки на коленете. Те се появяват между втората и шестата година.

Не напразно стоматолозите обръщат внимание на хигиената на зъбите, тъй като те са единствената част от човешкото тяло, която не може да бъде възстановена. Колкото и странно да ви се струва, косата е най- издръжливият материал в човешкото тяло – всеки косъм може да понесе до трикилограмово натоварване. Брадата на русите мъже расте значително по-бързо в сравнение с тази на тъмнокосите.

 

За някои от тях дори не сте подозирали

 

Друг интересен факт за човешкото тяло, за който вероятно дори не сте предполагали е, че жените мигат два пъти по-често от представителите на силния пол. Времето, в което ноктите и косата растат най-интензивно е между 16 и 18 ч. Часовете, в които самотата тежи най-много са в интервала между 20 и 22 ч. обонянието и слухът ви пък са най-изострени в интервала между 17 и 19 ч. От огромно значение за възприятието на вкуса е температурата на храната, която приемаме. Най-добре от рецепторите се възприема храната с температура 24 градуса.

Друг интересен факт е, че черният дроб успява да пречисти най-голямо количество алкохол от организма в интервала между 16 и 20 ч. Само в рамките на 24 ч. всеки човек отделя по 3 л. стомашен сок, 1 л. жлъчен сок и около 1 л. слюнка.

Източник: http://nbox.bg/lubopitno/item/10925-interesni-fakti-za-choveshkoto-tyalo...